zamknij
Śmierć czai się w jelitach

Śmierć czai się w jelitach

23 maja 20131294Views

Spadek Odporności Organizmu na wszelkiego typu infekcje wirusowe, bakteryjne czy przeziębienia powodowany jest różnymi czynnikami. Aż 70% układu odpornościowego związane jest z jelitami.

Komórki znajdujące się w jelitach wytwarzają w ogromnych ilościach ciała odpornościowe do walki ze wszystkimi patogenami, które się tam znajdują czyli: bakteriami, wirusami, grzybami, pasożytami, toksynami. Jeżeli sobie nie poradzą to obciążenia przedostają się do krwi i zaczynają zatruwać cały organizm powodując spadek odporności.

http://www.sxc.hu/Nie oszczędza nas też codzienność. Zatrucie środowiska naturalnego powoduje, że większość upraw rolnych na świecie jest skażona metalami ciężkimi. Spożywamy więc skażoną żywność, pijemy skażoną wodę, oddychamy skażonym powietrzem. Większość tych toksycznych substancji dostaje się do organizmu przez przewód pokarmowy i zalega w jelitach.

Zaczynamy troszczyć się o nasze zdrowie zawsze najczęściej za późno, czyli wtedy, gdy coś już nam dolega. Aż trudno w to uwierzyć, ale do organizmu ludzkiego, w ciągu jednego roku może dostawać się nawet do 8 kg różnych trujących substancji. Nic dziwnego, że nasza odporność jest z roku na rok słabsza.

„Część toksyn jesteśmy w stanie wydalić lub zneutralizować, ale pozostałe odkładają się w organizmie. Im dłużej żyjemy, tym więcej toksyn kumuluje się w naszych organach. Istnienie substancji toksycznych w organizmie można zbadać Testem Obciążeń Organizmu” – wyjaśnia Rostisław Rodkin z Revitum.

To jest podobnie jak z uprzemysłowieniem. Budujemy, produkujemy, następuje silny wzrost gospodarczy a wtedy nasze oczyszczalnie przestają nadążać z neutralizowaniem produkowanych ścieków i trafiają one do pobliskich rzek.

Zatem kluczem do poprawy odporności jest zachowanie dobrego stanu jelit i przewodu pokarmowego. Bardzo pomocne w tej sytuacji są pałeczki kwasu mlekowego, które zwiększają odporność, obniżają cholesterol oraz uczestniczą w syntezie witamin z grupy B. To może jednak okazać się zbyt mało jeżeli w przewodzie pokarmowym występują grzyby Candida. „Zjadają” one wytwarzane przez bakterie mlekowe witaminy B i cynk. Osoby, u których w organizmie przeważają szkodliwe bakterie i grzyby odczuwają ogromną potrzebę jedzenia cukru. Widać to zwłaszcza u dzieci. Po wyleczeniu grzybicy, przywróceniu równowagi biologicznej ten problem znika.

Podstawą wyleczenia choroby jest postawienie odpowiedniej diagnozy a przede wszystkim znalezienie przyczyn. Dzięki temu, a nie przez leczenie objawów, możemy stać się całkowicie zdrowi. Usunięcie z organizmu substancji toksycznych daje szansę na całkowite wyeliminowanie powodów wielu dręczących nas chorób. Zdecydowanie zaleca się używanie suplementów naturalnych mimo, że są nieco droższe od wytwarzanych tanio syntetyków. Specjalistaz dużą praktykąokreśli wszystkie występujące w organizmie obciążenia, następnieza pomocą urządzenia diagnostycznego indywidualnie dobierze odpowiednie preparaty.

Dlaczego nie masz już siły na nic?

Depresja – jak skutecznie wypędzić ją z ciała

Skomentuj